torsdag 4 januari 2018

Julafton hos oss

Att blogga har inte fungerat under hösten och eftersom jag istället använder Instagram ganska flitigt så har bloggandet känts lite överflödigt. 
Nu ikväll hamnade jag framför datorn vilket är ganska ovanligt nu för tiden och jag började kolla igenom gamla inlägg i bloggen och kände att lusten för att dokumentera kom tillbaka.
Under julen har hela familjen hållit sig frisk vilket varit riktigt skönt efter en höst där alla haft halsont av och till större delen av tiden. En penicillinkur gick ju tjejerna igenom och efter det har Smôla tagit ytterligare två halsprov som båda varit negativa.   
Vi har fått fira en jul med mycket snö, många minusgrader en vecka innan jul men sen mildare väder under jullovet. En del regn har det varit men ändå mest snö så snötäcket har fyllts på även om det varit mildväder många dagar.
Granen står fortfarande vacker i vardagsrummet och på julafton var golvet täckt under den av paket som vanligt. I år gick paketen i guld, silver, vitt och rosa.
Paketkalendergranens påsar var i år fyllda med mycket pyssel och några böcker. En resa till Tomteland i Mora den 9/12 var den stora överraskningen för barnen.
På julafton var mamma och pappa hos oss och åt mat, fikade, öppnade julklappar osv.
Sen flera år tillbaka har vi bestämt att julafton vill vi fira hemma där barnen kan pyssla med sitt och får ha det lugnt och skönt. När julklapparna är öppnade kan de också direkt sätta igång och leka och inte behöva packa in sig i en bil för hemresa.
Övrig familj och släkt hinner man träffa andra dagar då väntan på Tomten och julklapparna är så stor.
Efter julmaten tittade flickorna på Kalle Ankas jul medan vi andra satt kvar, åt lite till och lyssnade i bakgrunden. Jag tror inte jag tittade på TV överhuvudtaget på julafton. När Kalle var slut tog väntan på Tomten över på allvar och de fick fördriva tiden genom att spela spel med morfar.
Långt bort i skogen fick vi sen se en ljusglimt som kom närmare och närmare. Spänningen var på topp och flickorna studsade upp och ner där de stod i fönstret och tittade. 
En för oss ny Tomte var det som kom på besök. Ända från Vilhelmina sa han att han kom.
Tjejerna strålade och var glada och väntade spänt på att få höra vad det stod på alla paket.
Ringdans runt granen är svårt att få plats med men vi brukar alltid dansa ut i köket med Tomten och så gjorde vi även i år innan han var tvungen att dra vidare.
Att stå nära och ta gruppkort, var både läskigt och kul.
Mini väntar redan på att Tomten ska komma igen och frågar dagligen är han kommer nästa gång. Väntan kommer bli lång om hon ska längta efter julafton hela året.


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar