onsdag 11 januari 2017

Längtan

En "nackdel" med att vara ledig en längre tid är att jag hinner vänja mig vid att hela tiden ha flickorna i närheten vilket gör att jag när jobbet drar igång igen som igår, första tiden är aldeles sjuk av längtan efter henne på bilderna och hennes systrar innan arbetsdagen är slut och jag kan åka och hämta dem.




Det går bra i början av dagen men ju närmare man kommer hemfärd ju långsammare går klockan och jag är så glad och tacksam att jag har möjlighet att bara jobba tre dagar i veckan och kan vara föräldraledig resten av tiden.




Jag trivs väldigt bra på jobbet och tack vare mina korta arbetsveckor hinner jag knappt aldrig känna att det blir jobbigt och att veckan aldrig vill ta slut vilket man (i alla fall jag) kan känna när man jobbar en normallång arbetsvecka. Imorgon är det torsdag vilket innebär att M kommer hem och jag har "fredag", dvs. sista arbetsdagen den här veckan.




Eftersom M var hemma så mycket under hösten kunde han också ta en del vabbande men det var då framför allt Smôla som var hemma några dagar och då kunde han jobba på här hemma bra ändå eftersom hon klarade sig bra själv. Själv hade jag bara två vabdagar på hela terminen och det var nog till stor del tack vare att barnen bara behövde vara på förskola/fritids tre dagar i veckan och fick lång återhämtning däremellan och dessutom utsattes för mindre smitta.
Vi har det verkligen bra i Sverige med den barnomsorgen som finns att tillgå men jag känner att för min del vill jag ändå vara hemma så mycket jag kan med barnen.


Tack för titten!

2 kommentarer:

  1. Jag känner verkligen som dig, jag vill också vara hemma så mycket det bara går med barnen. /Anna S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår det! Kul att du skrev din kommentar här så att jag får de sparad tillsammans med blogginlägget, kram

      Radera