fredag 27 januari 2017

För tidigt avsked

Vissa dar vet man redan när man vaknar att de kommer bli jobbiga och man längtar till de är avklarade. Att gå på begravning är alltid jobbigt även om man inte är nära anhörig eller ens tillhör den närmsta vänkretsen. Att se hur ledsna familj och vänner är, är väldigt jobbigt och när någon går bort för tidigt känns det tungt.
I vår är det två år sen jag fick ett samtal från vår ordförande i hembygdsföreningen efter att han i sin tur fått ett samtal från en av styrelsemedlemmarna som då fått en cancerdiagnos. En diagnos som såg allt annat än bra ut redan då. Efter en kort tids funderande blev det sedan bestämt att jag skulle ta över hans roll i styrelsen efter att tidigare bara varit suppleant.
Vår vän stod emot cancern länge och ett tag trodde vi nog att det skulle gå bra men sen är det de där hemska återfallen. Idag tog vi farväl av honom i kyrkan och efter det var det minnesstund med mat, kaffe och tårta i församlingshemmet. Många var det som höll tal och berättade om sina minnen och kondoleanserna ville aldrig ta slut.


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar