söndag 29 januari 2017

Det dundrade och gnisslade

I vår källare står en stor hanvevad mangel efter mormor och morfar. Bättre mangel är nog svårt att få tag i med avseende på hur släta linnedukarna går att få i den. Det jobbiga är att det svårt att mangla ensam och att den står i källaren där det inte direkt är iordning för klädvård och att hantera ren tvätt.




Eftersom vi förhoppningsvis ska göra iordning en riktig tvättstuga i vår där gamla köket var förut så bestämde vi oss i början av januari att beställa en moderna eldriven mangel som kan få plats i tvättstugan. Den gamla finns det ingen möjlighet till att ha någon annanstans än i källaren. I onsdags fick vi den nya mangeln äntligen hemlevererad och allt såg bra ut ända tills vi provkörde den och det gnisslade och dundrade väldigt. När M började undersöka vad det var som lät fick han se en inbuktning på baksidan så att den undre valsen tar i där. Inte konstigt att det lät. Eftersom kartongen var hel och fin hade han bara lyft upp den på bänken utan att titta efter närmare om det var något fel. Helt klart måste den ha fått en smäll redan på fabriken för det syns inga märken i lacken.
Jag mailade företaget som vi köpte den från igår och vi är lovade en ny redan till veckan men hur lång tid det tar innan jag har en ny på plats återstår väl och se med tanke på leveranstider osv. Usch vad jag tycker det är jobbigt när saker och ting inte funkar från början utan man ska få en massa merarbete. Ja, ja, det löser sig väl så småningom...


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar