lördag 17 oktober 2015

Lite höstfint

Idag fick jag japanska lyktor levererade av min snälla moster som hon plockat i sin trädgård och sen torkat.
 
 
 
 
Fram tills för ett år sen hade jag aldrig hört talas om denna växt men jag fick ett gäng lyktor av mamma som hon även då fått av moster. Jag åkte då och köpte en LED-slinga i lämplig storlek att trä lyktorna på och sen var det så fint i köket hela hösten. Förra veckan ringde jag till moster och frågade om jag kunde få lyktor även i år och då hade hon redan massor på tork inne så det var inga problem.
 

 
 
Mitt under matlagningen och med hela familjen under blodsockerfall, trädde jag på lyktorna på slingan och satte upp i köket. Jag som annars inte tycker om brun/orange alls, älskar verkligen dessa färger vid den här tiden på året och nu  kväll har jag suttit vid köksbordet alldeles själv och myst i ljusskenet.  
 
 
 
 
Gardinerna i köket är mörka med den svarta basen men jag gillar färgerna på löven. Vi har haft dessa i många år nu och tyget var egentligen dubbelt så brett från början men jag delade det på längden så jag fick ut två längder av en så att säga. Då fick jag lagom breda gardiner enligt mitt tycke och av de meter jag köpte så fick jag gardiner till båda köksfönstren istället för bara till ett.
 

 
 
Igår fixade jag till en liten höst/halloweengrupp på köksbordet i en mässingsbytta.
 

 
 
Såna här grupper i ett fat på köksbordet hade alltid mamma när vi var små och jag kunde sitta länge, länge och bara titta på dekorationerna. I perioder har jag själv tagit efter detta och extra kul är det att fixa till när man har speciella saker att placera ut i gruppen. Här har jag pumpor av olika slag, några köpta, andra har jag gjort själv i lera. Häxorna som tittar fram är också hemgjorda och överblivna halsbandshängen från den tiden när jag tillverkade det och sålde.
 
 
Tack för titten!

2 kommentarer:

  1. Så vackert o ombonat Här kan man verkligen mysa så fint du gjort till DIG o DIN fam KÄRLEK just NU värmer dessa färgerna

    SvaraRadera