fredag 19 juni 2015

Midsommarbrev

Hej Mormor!

Idag har vi firat midsommar på din 99:onde födelsedag.  Dagen har bjussat på en och annan solstråle och regnet har hållit sig undan hela dagen i stort sett.
 
 
 
 
Imorse kunde jag plocka denna bukett med liljekonvaljer och syrener. Liljekonvaljerna var så stora och fina och växte vid älvkanten här nere. Syrenblommorna är från syrenbusken vid slänten här på parkeringen. Den kalla våren och försommaren har gjort att dessa blommor fortfarande blommar.
 

 
 
Lite svårare var det att få tag på prästkragar och rödklöver till kransar åt flickorna. Jag tycker fortfarande kransarna blir finast med just dessa blommor. Det var ju just så som du alltid band kransen till mig på midsommarafton. I brist på framförallt rödklöver, fick jag fylla på med lite annat i år. Smôla ville dessutom hellre ha ett inklätt diadem istället för en krans så då fick det bli så.
 

 
 
När jag var liten sprang jag runt hela byn och letade efter blommor och du satt hemma på altanen och band kransen. Än så länge får jag både plocka blommorna och binda kransarna eftersom tjejerna är lite för små än för att klara av att plocka alla blommorna själva. Någon altan har vi ju inte längre så jag satt vid bordet på framsidan av huset och band kransarna istället.
 

 
 
Som vanligt har vi klätt midsommarstången och dansat kring den på Hagen.
 

 
 
I år var, förutom dina barn med respektive, fyra av dina barnbarn med respektive och sex barnbarnsbarn med på firandet. Du och morfar har ju numer 17 barnbarnsbarn totalt. 
 

 
 
Mamma och flickorna var klädda i folkdräkter. Själv får jag inte på mig min riktigt än men hoppas på att jag kan ha den nästa år.
 

 
 
Ikväll har vi suttit och ätit mat i salen, grillat med massa gott till och jordgubbar med glass och grädde till efterrätt. Vi har haft barnens farmor och farfar här hos oss som vi åt tillsammans med.
 

 
 
Nästa år är planen att vi ska försöka samla alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn till dig vid midsommar med tanke på den stora dagen som är då. Om alla kan komma, från små till stora, så blir vi då 41 stycken. Det är en ganska stor skara vi vuxit till och som du och morfar är grunden till.
 
Kram
 
 
Tack för titten!

1 kommentar: