torsdag 18 juni 2015

Blommor till midsommar

Hela eftermiddagen gick jag och väntade på att det skulle sluta och regna så att jag skulle kunna gå ut och plantera de blommor jag köpte igår och plocka blommor till kransar och midsommarstången imorgon.
 
 
 
 
Efter middagen hade det fortfarande inte slutat så då fick jag gå ut i alla fall. Nu är båda trapporna fina med blommor i flera krukor.
 

 
 
En hink med prästkragar lyckades jag plocka i backsidan. Dem ska det bindas kransar av imorgon.
 

 
 
En av de Mårbackapelargoner som jag satte som stickling i vintras, står nu på trappen. Den har vuxit till sig och blivit väldigt hög och fin.
 

 
 
Grovingången har jag också städat under veckan och nu står det några krukor där. Vi ska bygga om den andra ingången under sommaren och då är det denna ingång som kommer bli den som vi får använda under tiden. När mormor och morfar bodde här var det alltid där man gick in. Jag minns knappt att vi använde den andra dörren mer än varma sommardagar när vi skulle ut på altanen möjligtvis. Den här ingången var då köksingång men eftersom vi flyttade köket när vi byggde nytt kök är det nu snarare tvättstugeingång och inte så kul att låta besökare komma in genom. Problemet är att det är denna ingång man ser när man kommer upp framför huset så då kan det vara svårt att veta vart man ska gå in om man inte varit här förut. Efter vår ombyggnation av andra ingången i sommar ska det förhoppningsvis bli lättare att se var huvudingången är.
 
Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar