Idag var det lite varmare ute men fortfarande kallt och på morgonen var det -17 grader.
För att vi ändå skulle få komma ut en stund tog jag barnen med mig på en promenad näkm,,.r det var dags för Lillan att sova. Jag passade på att lämna ifrån mig väskan jag sydde klart igår och sen tog vi en tur förbi mamma och pappa.
Det är kul att Smôla vill åka på sin spark. Vi tar oss fram snabbare och hon tycker det är betydligt roligare med den än att bara gå. Vi får hoppas att sparkföret håller i sig ett tag framöver.
Jag tänkte bjuda på ett nytt recept på broccoligratäng som passar in i LCHF dieten idag. Den här gången med ädelost och första gången jag åt den var det mina svärföräldrar som bjöd på den. Originalreceptet vet jag inte var det kommer ifrån men jag har gjort en egen variant med min egen kryddning.
Broccoligratäng:
ca 500 g fryst broccoli eller 2 stora färska broccoli
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 ägg
200 gram Kvibille gräddädel
vitlökssalt, italiensk salladskrydda och svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader
Förkoka fryst broccoli så den mjuknar lite och skär den sedan i mindre buketter och lägg i en ugnssäker form
Blanda grädde, crème fraiche, ägg och kryddor och häll sedan över broccolin
Smula över osten
Grädda i ugnen tills gratängen fått färg, ca 15 min.
Mums!
Idag har jag ätit denna gratäng tillsammans med stekt fläskkotlett, grönsallad och egengjord dressing. Dressingen gör jag genom att röra i vitlökssalt och salladskrydda i créme fraiche. Superenkelt och Supergott!
Tack för titten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar