onsdag 18 oktober 2017

Kottar, både stora och små

Lilla M fick feber i fredags och den kom och gick sen hela helgen och även under måndagen då M var hemma med henne. Den här gången har det handlat om en förkylning som satte sig i luftvägarna och på lördagskvällen var hon riktigt tätt i bröstet när hon skulle sova. Hon var för övrigt sämst på kvällarna alla dagarna och det var då febern steg.
När vi var hemma igår hon och jag och febern äntligen var borta, var det skönt att gå ut en stund. På hennes begäran skulle vi plocka kottar för när hon kom hem från farmor och farfar sist hon varit där, hade hon med sig en "igelkott" hem som hon själv kallar kotten.
Vi fann både korta och långa kottar men inga som såg ut som den hon hade haft med sig hem.
Det var en väldigt grå och mörk dag igår under större delen av dagen och på kvällen drog det igång och regnade ordentligt. Under vår stund ute tittade ändå solen fram och eftersom det var så skönt ute så passade vi på att plocka fram ett par fågelmathus. Det stora huset tog vi bort det trasiga taket från och det ska M få hjälpa mig fixa nytt tak på så att det håller i många år än. Det lilla huset borstade vi bort gammal färg från och målade med ny färg så det blev så fint i rött och grått. Nu fattas bara maten.
Eftersom kottarna inte såg ut som hon tänkt ligger de nu upplagda på en tidning och vi väntar spänt på förvandlingen. Vi har nu fyllt upp förrådet inför höstens pyssel.


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar