fredag 1 september 2017

Kalasdag

Det här med att blogga har ju inte funkat så bra under ganska lång tid nu. Egentligen vill jag skriva här varje dag men livet har liksom kommit emellan med familj, jobb, renovering osv.




Ny månad och nytt försök att ta tag i bloggen. Ikväll är Smôla hos en kompis på kalas men för precis en vecka sen var det hon som bjöd hem kompisarna.




Sju tjejer dök upp och efter presentöppning och lite lek så åt det tacos så det var mat både högt och lågt.




Smôla hade beställt ett skogsäventyr så skogsäventyr fick det bli. På min och Minis lediga dag förra tisdagen tillverkade vi ett gäng med troll av toarullar, garn, färg och klisterögon. Tro det eller ej men hon hade lyckats hålla tyst om vad vi gjort så det blev en överraskning. Trollen gömde vi uppe på kullen bakom huset där tjejerna sprang runt letade reda på dem.




När alla trollen var funna tog vi oss med dem in i skogen där det väntade pilkastning på ballonger och prickkastning med vattenballonger. För varje utmaning gruppen klarade av fick de en ledtråd i form av en bild som skulle leda dem till skatten.




På ett ställe i skogen hade M dragit presentsnöre fram och tillbaka runt träd och igenom kojor. På snörena hängde nycklar som skulle föras ända till slutet av snöret. Där hade de att göra ett tag. I slutet fanns ett kassaskrin som bara en av nycklarna passade i och i skrinet låg ledtråden.




Balansgång fick de också testa på innan det var dags att låta trollen hitta sina hus inne i skogen. Jag hade målat små trädörrar som M sågat ut. Varje dörr hade samma färg som det troll som hörde hemma där så det gällde att placera ut rätt troll vid rätt dörr. Vid det här laget hade de listat ut var de skulle leta efter skatten men på väg tillbaka hade de ändå möjlighet att få tre ledtrådar till som låg gömda i små askar längs skogsvägen på väg hem.




Skatten som bestod av varsin godispåse fann de sen hängande i äppelträdet och de kunde ha ryckt ner hela grenar tror jag för att få ner sin påse =)
Innan kalaset tog slut hann vi äta glass med tillbehör och taket i köket höll på att lyfta när hela gänget sjöng med i musiken till filmerna Vaiana och Frost. Det var öronbedövande!


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar