tisdag 20 oktober 2015

Intresse för bokstäver

Lilla S har varit väldigt ointresserad av bokstäver och av att försöka skriva krumelurer på egen hand. På sin höjd har hon skrivit sitt eget namn och kanske storasysters. Under hösten har det hänt något med hennes intresse för detta och senaste veckorna/dagarna har hon helt plötsligt både börjat ljuda ord som mamma, pappa, olika namn och små ord.  
 
 
 
 
Hon har också helt av sig själv satt sig med penna och papper och skrivit namn och ord. Jag märkte hennes nya intresse först genom att hon kom och frågade hur ord/namn stavades eller hur olika bokstäver ser ut. Då satt hon med penna och försökte på egen hand att skriva. Alla bokstäver sitter inte än men man kan oftast förklara på ett enkelt sätt hur t.ex. ett K ser ut, att det är ett rakt streck med två streck som går ut, ett upp och ett ner, och då vet hon vilken det är.
 
Imorgon har Lilla S (halloween)disco på förskolan så hon ska vara utklädd till häxa med svarta kläder och häxhatt. Jag tror hon var ganska uppspelt fördetta ikväll för hon somnade inte förrän nyss när klockan blivit nästan nio. Jag är rädd att det kommer vara en trött fröken som ska upp och iväg imorgon. Inte blir det bättre av att hon är lite förkyld och får sprayas med astmamedicinen heller.
 
Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar