lördag 27 juni 2015

Fotboll och inköp

Idag har vi haft en sån dag som gått i ett utan paus. Den drog igång imorse då mobilens väckarklocka lät eftersom vi skulle upp och iväg på fotboll. Smôla skulle spela ett par matcher så hela familjen skulle upp, klä sig och få i sig frukost vilket inte var helt lätt med barn som intagit sommarlovstider direkt sommarlovet började.
 
 
 
 
Under kvällen igår satt både jag och M och letade på datorn efter de färgkoder som vi valt till panelen på huset. Till slut fann vi i alla fall vad den ljusgrå färgen heter som utbygget har när jag hittade ett kvitto med namnet i en pärm. Den mörkgrå var vi tvungen välja på nytt idag i färgaffären så det var vi in och gjorde innan samlingen på fotbollen. På tio minuter hade vi hunnit se ut husfärg och bestämt bredd på den stående panelen. Det kan man kalla effektivt! Vi visste ju ungefär vad vi skulle ha när det gällde båda dessa saker sedan förut så det var ju därför det gick så snabbt. Färgen fick M åka och hämta efter att ha lämnat av mig och barnen vid fotbollen. Samtidigt inhandlade han då också bl.a. en del av den stående panelen vi ska ha.
 
 
 
 
Fotbollen gick bra för Smôlas lag och de vann sina båda matcher vilket de naturligtvis tyckte var kul. Nu är det sommaruppehåll och nästa gång det spelas match är det på hemmaplan. Efter fotbollen drog vi iväg och handlade en massa mat innan vi åkte hem där barnens faster och M:s mormor och morfar väntade som varit och tittat på fotbollen. Vi fikade tillsammans med glass, jordgubbar och grädde och kikade runt lite på renoveringarna och trädgården innan de åkte hem. Sen var det bara att dra igång med maten. Barnen hade ätit varsin korv med bröd i pausen mellan fotbollsmatcherna, lite lördagsgodis och så fika förstås. Det var allt de fått i sig sen frukost. För min och M:s del var fikat det enda vi hunnit med så vi var alla ganska hungriga. När vi någon timma senare var lite mättare och disken diskad, hjälpte jag M lasta av släpkärran och sen drog han iväg till mamma och pappa och hämtade hem våra fönster och vår balkongdörr med hjälp av brorsan och pappa. Själv passade jag då på att vattna i växthuset, ge fåren mat och sen även få i Lilla M lite kvällsgröt. Vid nio var de båda större flickorna i säng och en dryg timma senare sov tillslut även Lilla M och nu känns det som att denna dag är över. Imorgon blir det nog till att greppa målarpenseln och måla den mörkgrå panelen första varvet.
 
Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar