tisdag 7 april 2015

Påskafton

Påsken är enklare än julen eftersom den inte alls innehåller så många "måsten". Flickorna vill så klart gå påskkärring och dela ut påskbrev för att få godis istället och på eftermiddagen så är det äggjakt i trädgården hos mormor och morfar.
 
 
 
 
I år har Lilla S varit väldigt förkyld hela påskhelgen så när det var dags för att dela ut påskbreven fick hon sitta i kärran när vi gick mellan husen för att spara hennes luftrör lite.
 

 
 
Det var dock inte överallt jag klarade att skjutsa henne så då fick hon gå ändå.
 

 
 
Korgarna fylldes på med godis vid varje ställe vi kom och nere i vardagsrummet finns det fortfarande en hel del kvar.
 

 
 
Lilla kusin T hängde också med och delade ut påskbrev hon med.
 

 
 
Småkusinerna låg i varsin vagn och sov under tiden. Lille L var med på promenaden i sin vagn medan Lilla M var hemma med M och sov ute i trädgården.
 

 
 
Hemma hos mamma och pappa samlades vi alla tre syskon med respektive, barn och hund. K-E:s svärföräldrar var också med i år och P:s svåger så vi var ett stort gäng som samlades och hade påskbufféknytis. Vi hade gjort en rotfruktsgratäng, en broccoligratäng, köpt prinskorvar och kex och ostar.
 

 
 
Brorsans hund var med och lekte med barnen.
 

 
 
När det var dags för äggjakt så följde vi alla med ut i solskenet där barnen lekte och letade efter sina ägg och vi vuxna fikade med kaffe och tårta.
 

 
 
Soligt men lite blåsigt var det men otroligt varmt och skönt mot husväggen på baksidan.
 

 
 
Påskharen hade gömt barnens ägg på lite olika ställen. Här har Smôla precis hittat sitt i morfars brädstapel. Inte helt lätt att varken hitta eller lyckas plocka ner.
 

 
 
När äggen hittats satte sig barnen och började inspektera vad de innehöll och mumsa i sig av godiset.
 

 
 
Nöjd tjej som hittat sitt ägg tillslut med lite hjälp.
 

 
 
Mysigt att få sitta i mormors knä en stund.
 

 
 
Efter fikat hämtade pappa de två flasklammen som mamma och pappa har. Deras mamma blev sjuk och var tvungen at tas bort tyvärr så nu matas de med nappflaska flera gånger om dagen istället.
 

 
 
Tjejerna fick hjälpa till att mata lammen som tyckte det var lite otäckt med så mycket folk och alla kameror som lät gång på gång. Efter en stund tog mamma med sig lammen och flickorna ner till lagårn tillbaka där de åt det sista.
 
Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar