tisdag 4 juli 2017

Midsommar 2017

Midsommarafton gick i en rasande fart precis som den brukar. Dagen började med strålande solsken så det var varmt och skönt när jag satt ute och gjorde flickornas kransar.




Kransarna tar alltid en bra stund att få till men ännu längre tid tar det att plocka alla blommor som går åt. De försöker jag därför se till att plocka dagen innan så att tiden inte alldeles ska rinna ifrån mig på själva midsommar. 




Förutom blommor till kransarna, plockade vi ett par hinkar med lupiner till midsommarstången på Hagen och lite blommor att sätta i vaser hemma. Vår "nya" fina Rörstrandskruka som vi fått av Marcus mormor och morfar, blev så fin på köksbordet med midsommarblommor i.




På eftermiddagen var det dags för mig och flickorna att sätta på oss folkdräkterna. Det tar också sin stund innan alla fyra lyckats få på sig dem. Inte gick det fortare av att Lilla M till slut hade somnat i sin säng (vilket vi ville) och sen inte alls hade lust att vakna och klä sig. Inte förrän hon förstod att hon skulle bli hemma med pappa medan vi andra gick iväg och dansade, fick vi på henne kläderna.




Lagom till klockan fyra när firandet på Hagen skulle dra igång drog regnet in och paraplyerna åkte fram. Stången kläddes i en rasande takt med tanke på det hotande regnet.



Som tur var försvann det ett tag och vi fick dansa runt stången i stort sett utan regn. Små grodorna, räven raskar över isen, prästens lilla kråka och alla andra ringdanser man kan tänka sig hans med. När alla var trötta och fikasugna så började regnskurarna igen men det var inte värre än att det gick att sitta ute med kaffekoppen, ibland under paraply. När de flesta hade gett sig av och det var bara vi som hade hand om firandet kvar, då öppnade sig himlen och det började regna ordentligt. Det fortsatte de med långt ut på kvällen som vi tillbringade hos min bror med familj tillsammans med gemensamma kompisar. Vi hade knytkalas med allt möjligt gott och barnen lekte ända tills de stupade flera av dem. Vid tio i tolv ungefär så tyckte Lilla M att vi skulle åka hem. Ja hon var vaken då men hennes storasystrar hade lagt sig för de skulle sova över hos kusinerna. Middagsluren hade gett så mycket energi att hon orkade hålla igång hela kvällen.

Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar