onsdag 9 augusti 2017

Smôla 9 år!

Idag är det Smôlas tur att fylla år. 20.15 ikväll var det nio år sen jag blev mamma för första gången.




Förutom Smôlas födelsedag så har det också varit första dagen på höstterminen för mig så tjejerna skulle vara lämnade halv åtta imorse på förskola och fritids. Tidig morgon alltså för att hinna med frukostbricka på sängen och lite paketöppnande. Som tur var så vaknade Lilla M före väckarklockan så jag hade inga bekymmer med att få upp henne.




Smôla har väntat på sin födelsedag hela sommaren så det var en mycket lycklig unge imorse när dagen äntligen var här.




Kläder, anslagstavla, ryggsäck och en trollstav á la Harry Potter letade hon bl.a. fram när presentpapprena revs av.




Sen var det bara att skynda på med kläder, borsta tänder och hår och få med sig alla och all packning ut i bilen. För Lilla S del så var det första dagen på fritids så lite pirrigt var det allt.




Tjejerna trodde att de skulle bli hämtade av mig vid halvfemtiden i eftermiddag men istället kom M och hämtade dem vid tretiden. Han har jobbat in nästan hela veckan på två dagar eftersom han jobbat två nätter så han kom hem en dag för tidigt och kunde vara med och fira ikväll.
Efter maten blev det några små paket till och dessutom kom mormor förbi med några paket hon också.




När alla paket var öppnade visade det sig att det fanns ett par överraskningar till. När Smôla kom ut på trappen fick hon se skivor och hurtsar till ett nytt skrivbord. Hennes gamla är så litet och har så små lådor att det inte längre räcker till. Hon tillbringar mycket vid sitt skrivbord där hon sitter och skriver och ritar och hon behöver därför ha ett riktigt bord.




Nästa överraskning fanns i garaget. Där stod en cykel mitt framför näsan på henne och först hade hon svårt att ta in att det var en ny cykel och att det var hennes. När det väl sjunkit in spelade det ingen roll att det regnade för fullt för nu skulle det cyklas. Lilla S var minst lika lycklig för nu fick hon byta upp sig en storlek på cykel när storasysters gamla blev ledig. Införskaffandet av ny cykel till Smôla berodde inte minst på att Lilla S verkligen behövde få en större. Hon har nästan slitit ut hennes gamla eftersom hon är så stor och stark och orkar trampa hårdare än vad den är anpassad för. Sista veckorna har jag därför varit rädd att den skulle gå sönder innan hon skulle få ta över Smôlas idag. Som tur är har den klarat sig så att hon inte varit utan cykel en period.

Efter att vi har tittat på en film ikväll hela familjen (Lilla M somnade) som Smôla fick idag, var det en mycket nöjd nioåring som gick och la sig. Nu får barnen några dagar ledigt igen eftersom M är hemma men jag ska jobba igen imorgon.


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar