onsdag 2 augusti 2017

Lilla M 3 år i måndags

I måndags hade vi treårsdag i huset och redan på söndag eftermiddag hade vi kalas med delar av släkten.




Lycka över att få öppna paket som bara är till henne.




Glassar och annat gott till leksaksköket, en fin klänning, en joggingdress, en grävskopa till sandlådan mm gömde sig i paketen




Jordgubbstårta med tre ljus hade jag bakat men den var det mest vi vuxna som åt av. Lilla M hade inte tid till att äta utan ville mest leka med kusinen L så det gjorde de i några timmar medan vi andra drack flertalet kaffekoppar och avhandlade än det ena, än det andra.
Nä alla senare hade åkt hem gick luften ur Lilla M och hon verkade väldigt trött. För att få tvätta av henne lite frågade jag om hon ville bada så det gjorde hon en stund men tröttnade ovanligt snabbt. Efter kvällsmat som hon knappt smakade på klagade hon över att hon frös när jag borstade hennes tänder och när jag kände på henne kändes hon varm. Febertermometern visade också mycket riktigt 38,8 när jag kollade med den. 




Morgonen efter var hon först vaken och ville upp på toan. En frukostbricka gjorde vi i ordning i alla fall även om det inte gick att hålla henne kvar på sitt rum trots att storasyster var med henne där inne. 




Många paket fick hon, det brukar bli så när flickorna fyller år =)




Med feber i kroppen var det inte så lätt att orka med alla paketen utan det togs pauser och ibland halvlåg hon och drog av pappret från något paket.




Däremellan hoppade hon ur sängen och gick bort och drack lite nyponsoppa ur den stooora födelsedagskoppen.




Smörgåsen och kakorna orkade hon däremot inte så mycket av.




Som tur var hade vi ju det stora kalaset innan febern kom (eller vi visste om den) så på födelsedagen när hon var ganska krasslig var det bara mormor och morfar som kom för att fira på kvällen. Barnen åt plättar med grädde och sylt och vi andra åt paj med sallad till.


Febern har nu dryga tre dygn efter upptäckten, fortfarande inte släppt helt och jag tror att det är tredagarsfebern hon åkt på eftersom hon inte haft den tidigare vad jag vet. Hon har inga andra symptom som snuva eller halsont. Om det är tredagars så vaknar hon säkert med utslag imorgon och i så fall får vi det bekräftat. Annars är det väl något annat virus hon dragit på sig lagom till födelsedagen.


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar