tisdag 6 juni 2017

Nationaldag

Hoppas ni haft en bra nationaldag!
Jag och flickorna har kört för fullt hela dagen. M däremot som jobbar i Norge fick dra iväg på jobb imorse efter att ha varit ledig igår på annandag pingst.




Dagen började inte jättekul när jag kom upp och det regnade och var allmänt grått och kyligt ute. Efter att ha fått upp alla tre flickorna, de har tagit sommarlov redan tror jag med tanke på deras sovvanor, fått på dem kläder och fått i oss frukost, hämtade vi strax efter tio en kompis till Smôla och drog iväg till Torsby på kyrkans sommaravslutning för barngrupperna.




Efter Gudstjänsten i kyrkan var det fullt av roliga aktiviteter utanför församlingshemmet. Brandbilar stod uppställda på rad där barnen fick provsitta och testa att åka upp i skyliften.
 Som tur var hade regnet dragit bort under morgontimmarna och under tiden vi var ute och lekte bröt solen igenom molntäcket och folk tog av sig både jackor och tröjor.




Man kunde också få åka i vagn bakom en ponny en liten tur mellan kyrkan och församlingshemmet




eller om man hellre ville det så kunde man få rida samma tur på en annan ponny vilket Lilla S valde att göra.




Ett par hoppborgar att roa sig i fanns det, femkamp att tävla i, såpbubblor och en hel del annat fanns det också för barnen att roa sig med. När man blev hungrig bjöds det på korv och glass. 
När vi kände oss nöjda så gjorde vi ett par små ärenden innan vi for hemåt igen. Efter att ha lämnat av kompisen åkte vi en sväng hem till mamma och pappa för att vattna lite blommor, leverera frukost och se till att gräsklipparen inte stod still, vilket den faktiskt gjorde. Mamma och pappa har varit på semester en vecka men ikväll kommer de hem igen. Lilla M har varit så sur på att mormor och morfar varit borta att hon inte velat prata med dem på facetime =) 




När vi kom hem fick jag skynda att få i oss lite mat och sedan svida om för att dra vidare på Nationaldagsfirandet på hembygdsgården.
Nu var det de två yngre tjejernas tur att få leka med kompisar då det främst var lite yngre barn som dök upp. Lilla M greppade tag i bästa kompisens hand så fort hon fick tillfälle.




Detsamma gällde Lilla S som också gick runt hand i hand med en kompis innan de satte igång och lekte alla barnen.




Smôla satt mest och lyssnade på tal och sång men lekte allt litegrann med de andra barnen på slutet hon med.




Som traditionen bjuder på Hagen så serverades det nationaldagsbakelse till kaffet. Rulltårta med grädde, jordgubbe och flagga. Kan det bli mer festligt en nationaldag?!


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar