onsdag 3 maj 2017

En vecka i Sälen

Söndagen innan påsk drog vi iväg till Sälen tillsammans med M:s föräldrar för en veckas fjällsemester. Lagom till påskhelgen kom även M:s storasyster med familj.




Barnen hade längtat sen jul tror jag och var väldigt förväntansfulla när vi skulle iväg. Vi inledde veckan med att fira svärmor på 60-årsdagen med kaffe på sängen och presenter.

Eftersom jag alltid har problem att hitta slalompjäxor som sitter bra när jag hyr hade jag funderat på att köpa mig egna och det slutade med att både jag och M hade köpt oss fullständig utrustning i början av veckan som vi sen fick testa på ett par dagar under veckan.




På tisdagen vaknade vi upp till ett väldigt blåsigt Sälen men solen sken och vi bestämde oss för att åka i alla fall. Högst uppe på toppen kändes vinden ordentligt men längre ner var det inga problem och en bit in på dagen öppnade korgliften som tidigare varit stängd på grund av blåsten. 




Smôla blev tuffare och tuffare under dagen och tillslut följde hon med i ankarliften ända upp till toppen. Lilla  S fixade vid dagens slut att åka knappliften själv efter att ha tränat och tränat med farfar.




När vi återvände till backarna på påskafton var även hon med upp på toppen och hon plogade och svängde så fint nerför backarna.




Ett par korta turer på längden blev det också men det var svårvallat när snön föll och det frös i. Annars bode vi helt perfekt med skidspåret bara en kort promenad från stugan.




Efter en vecka med slalom, längdskidor, äventyrsbad och bowling mm visade det sig att påskharen hade hittat oss i Sälen och gömt ägg till barnen även i år.




Lilla M tillbringade ett par dagar tillsammans med farmor när vi andra åkte slalom. Några dagar innan vi for bestämde hon sig för att det var dags att enbart använda potta och sluta med blöja. Eftersom hon oftast endast kunde tänka sig att använda pottan och inte gå på tillgängliga toaletter så innebar det att vi fick ha med oss pottan i en stor plastpåse överallt dit vi for och det gick ju bra det med.




Efter maten på påskafton dök det upp tre glada påskkärringar med varsitt påskbrev till alla i stugan. Som tack fick de varsin påse med presenter (böcker).

Vi hade en rolig vecka och nu planeras nästa års resa redan för fullt.


Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar