söndag 19 februari 2017

En vinterdag i skogen

I förmiddags ringde mamma och frågade om vi ville med på en sparktur upp i skogen för att grilla korv.




Sagt och gjort, ett par timmar senare drog vi iväg hela gänget på den ganska långa turen som på ditvägen gick väldigt mycket uppför så vi var ordentligt svettiga när vi kommit uppför backarna.




Pappa hade åkt före och tänt elden och fraktat upp lite åkmadrasser och tefat som vi kunde roa oss med. Dessutom fick tjejerna lift i bilen uppför de värsta backarna vilket föräldrarna tackade för som slapp skjutsa dem upp.



En fantastisk vårvinterdag hade vi och jag hade klätt mig på tok för varmt för den jobbiga turen eftersom temperaturen steg till många plusgrader i solskenet.




Frågan är om det var årets sista sparktur vi gjorde. På vägen nedanför oss så är det väldigt begränsat att ta sig fram men på grusvägarna är det fortfarande fint. På den stunden vi var borta hann det ändå luckra upp snön i solsidorna så att det fina föret var borta.




M är nu hemma igen och ska fortsätta med renoveringen under fyra veckor. Igår började han riva i det som vi kallar "lillrummet" och imorgon kommer rörmokaren och kopplar bort allt i det gamla badrummet.




Vi har under flera veckors tid burit och tömt dessa två rum som agerat förråd. Det svåra har varit var vi skulle göra av allt nu istället. Källare och uteförrådet är numer ganska fulla. 




Idag har M inte hunnit med så mycket eftersom vi drog iväg till skogen. Vi hann i all fall med att lyfta upp linneskåpet i matsalen tillbaka så jag kunde plocka i en del saker tillbaka i det sen vi flyttade bort det vid renoveringen i höstas.




Vi har dessutom blivit av med en byrå idag som vi inte hade plats för längre. Det är skönt när man kan sälja av gamla saker som man inte längre vill ha.




Det ska bli skönt att vi kommer i gång på allvar igen nu. Vi är inne på sista etappen nu förhoppningsvis.

Tack för titten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar